Izdelki za izobeljakovina pulver (16)

Whey beljakovine (koncentrat + izolati) vanilijev okus - WPC + WPI vanilijev okus, sladkan s stevijo

Whey beljakovine (koncentrat + izolati) vanilijev okus - WPC + WPI vanilijev okus, sladkan s stevijo

Beljakovinski dodatek, ki združuje koncentrat in izoliran sirotkin protein z okusom vanilije. Sladkan z naravnim sladilom - steviol glikozidi. Primer formulacije.
Deminiralizirani sirotkin prah - WP Demi

Deminiralizirani sirotkin prah - WP Demi

Demineralizirano sirotkino prah (WP Demi) je sirotkino prah z zmanjšano vsebnostjo mineralov, ta izdelek je popoln za formule za dojenčke in prehranske aplikacije, osredotočene na zdravje.
Demineralizirana sirotka (DEMI)

Demineralizirana sirotka (DEMI)

Demineralizirano sirotkovo prašek (DEMI) se proizvaja z odstranitvijo dela mineralov iz tekoče sladke sirotke. Glede na namen se kombinira več tehnik: ionska izmenjava, elektrodializa, ultrafiltracija, mikrofiltracija ali nanofiltracija. Foodcom S.A. ponuja široko paleto demineraliziranih praškov v skladu z zahtevami: - 20% demineralizirano sirotkovo prašek - odličen polnilec brez prenasičenega okusa, - 40%, 50% demineralizirano sirotkovo prašek - najbolj priljubljeno za proizvodnjo čokolade in peciva, - 70% demineralizirano sirotkovo prašek, - 90% demineralizirano sirotkovo prašek. Demineralizirano sirotkovo prašek (90% demineralizacija) se pogosto uporablja pri proizvodnji mlečne formule za dojenčke. Omogoča izdelavo sestave, ki je bližje materinemu mleku.
Koncentrat sirotkinih beljakovin 80%

Koncentrat sirotkinih beljakovin 80%

Koncentrat mlečnih beljakovin (MPC) je koncentrirano mleko v prahu, ki običajno vsebuje 80 % mlečnih beljakovin. Proizvaja se iz svežega in pasteriziranega posnetega mleka s filtracijo in pršenjem. Razmerje visoke vsebnosti beljakovin in nizke vsebnosti laktoze povzroča, da se ta izdelek pogosto uporablja pri proizvodnji nizkohidratne hrane ter napitkov obogatenih z beljakovinami. Dodajati ga je mogoče tudi med drugim v peciva, sladice, krmne izdelke, mlečne napitke, omake in sire.
Permeat sirotke

Permeat sirotke

Permeat se proizvaja iz svežega pasteriziranega posnetega mleka, ki nastane po ultrafiltraciji mleka za ekstrakcijo beljakovin in maščob. Izdelek se nato posuši z uporabo naprednih tehnik pršenja. Izdelek se včasih imenuje 'debeljena sirotka', ko je pridobljen iz sirotke. Ker je sirotkin permeat bogat z laktozo, a ima nizko vsebnost beljakovin, se lahko uporablja za proizvodnjo sladkarij, pekovskih izdelkov in maščob. Dodaja se tudi pri proizvodnji sladoleda, topljenih sirov, pijač in kozmetike.
Izolat sirotkinih beljakovin

Izolat sirotkinih beljakovin

Izolat sirotkinih beljakovin se pridobi z koncentracijo in čiščenjem sirotkinih beljakovin v prahu, da se zmanjša vsebnost maščob in ogljikovih hidratov v sirotki. Postopek se lahko izvede z uporabo membranske separacije ali ionske izmenjave. Izolat sirotkinih beljakovin velja za izdelek z najvišjo čistostjo in koncentracijo beljakovin.
Krompirjev protein

Krompirjev protein

Krompirjevo beljakovino kasneje očistimo, paro in olupimo. Škrob se nato ekstrahira z vodo, da nastane beljakovinska suspenzija, ki se obdeluje s kislino, nato pa se posuši in zmleti v prah. Krompirjevo beljakovino je fino, rahlo praškasto, svetlo sivo ali rumeno-zeleno in ima značilen vonj po posušenem krompirju. Surovina za proizvodnjo krompirjevega beljakovin je škrobni krompir poljskega izvora.
Protein iz Graha 80% - Kakovost Živil

Protein iz Graha 80% - Kakovost Živil

Proteini iz graha se pridobivajo iz zlatih ali rumenih grahov s suho in mokro metodo. V fazi sušenja se lupina graha odstrani strojno in zmelje. Kasneje se pridobi grahova moka, ki se zaradi svojih hidrofilnih lastnosti loči s centrifugiranjem in zbira. Končni izdelek proteinov iz graha je bež prašek čistega okusa.
Koncentrat mlečnih beljakovin 80% (MPC)

Koncentrat mlečnih beljakovin 80% (MPC)

Mlečni protein koncentrat (MPC) je močno koncentriran mlečni prašek, ki običajno vsebuje 80 % mlečnega proteina. Pridobiva se iz svežega, pasteriziranega posnetega mleka s postopkom filtracije, evaporacije in pršenja. MPC je znan po svojih izjemnih lastnostih penjenja, teksturiranja, vezanja vode in koagulacije. Svojo odlično hranilno vrednost dolguje visoki koncentraciji proteina. Ima rok trajanja 24 mesecev in je na voljo v 25 kg vrečah in Big Bags. MPC je izvedljiva alternativa celotnemu mlečnemu prašku ali posnetemu mlečnemu prašku, saj ponuja primerljive ravni proteina.
Instantni Koncentrat Whey Beljakovin (WPC 80 Insta)

Instantni Koncentrat Whey Beljakovin (WPC 80 Insta)

Koncentrat sirotkinih beljakovin 80 % instant (WPC 80 instant) (WPC 80 % instant) je proizveden iz sladke sirotke z uporabo naprednega postopka ultrafiltracije pri nizkih temperaturah. Zato večina beljakovin ostane nedotaknjena. WPC vsebuje približno 35 do 90 % mlečnih beljakovin. Ta prašek ni aromatiziran in lahko zato prejme katerokoli okus ali aromo. WPC 80 Instant se uporablja pri proizvodnji sladoledov, jogurtov, pijač, mesnih izdelkov in predvsem v športni prehrani. Instantni koncentrat se enostavno raztopi tudi v hladni vodi. WPC 80 Instant je na voljo v pakiranjih po 15/20/25 kg ali "Big Bag" 500-1000 kg. Povprečna doba trajanja WPC 80 Instant je približno 12 mesecev. Vsebnost beljakovin: min. 80 % Vsebnost maščob: max. 8 % Vsebnost pepela max. 3,5 %
Celo mleko v prahu (FCMP)

Celo mleko v prahu (FCMP)

Polnomastno mleko v prahu je mlečni izdelek, pridobljen z izhlapevanjem svežega pasteriziranega polnomastnega mleka. Izdelek se v različnih regijah imenuje tudi Polnomastno mleko v prahu. Polnomastno mleko v prahu ima številne uporabe v živilski industriji. Uporablja se predvsem v industrijah sladkarij, čokolade in sladoleda, prav tako pa tudi v pekarski industriji. Uporablja se tudi pri proizvodnji zamrznjenih živil, mlečnih napitkov, instant juh, itd.
Palačinke v praškasti obliki primer izdelka - palačinke, beljakovine, beljakovinska jed, prehranski prašek

Palačinke v praškasti obliki primer izdelka - palačinke, beljakovine, beljakovinska jed, prehranski prašek

Palačinke v praškasti obliki kot zdrav nadomestek obroka. Primer kategorije.
Izolat sirotkinih beljakovin (WPI)

Izolat sirotkinih beljakovin (WPI)

Izolat sirotkinih beljakovin se pridobi s koncentracijo in čiščenjem sirotkinega koncentrata, da se zmanjša vsebnost maščob in ogljikovih hidratov v sirotki. Postopek se lahko izvede z uporabo membranske separacije ali ionske izmenjave. WPI velja za izdelek najvišje čistosti in koncentracije beljakovin.